Home Om Emelie

Om Emelie

Vem är jag? Mitt namn är Emelie Oldensjö, jag är född sommaren 1990 och jag bor i Stockholm.

Vad är min hållbarhetshistoria? 2012 bestämde jag mig för att se mer av landet än hufvudstaden och tog därför en miljövetarexamen i Norrköping, vid Linköpings universitet. Under min tid på uni insåg jag att hållbart mode är bland det roligaste som finns, och gjorde praktik på modeföretaget Swedish Stockings och utförde mitt examensarbete hos en textilproducent i indiska Himalaya. Efter examen 2015 har jag arbetat med en rad olika miljöprojekt men i början av 2016 flyttade jag åter tillbaka till Stockholm för att arbeta på stiftelsen Håll Sverige Rent som projektadministratör. I övrigt är jag ambassadör för Swedish Stockings, bloggare hos Stilmedveten samt involverad i Continuation Magazine såklart!

Vad handlar min blogg om? Det jag tycker om allra mest, såsom katter, rödvin, böcker, kaffe, illustrationer, vegomat, klänningar, inredning, kosmetika och det skrivna ordet. Allt genomsyrar såklart hållbarhet i den mån som det bara går!

Drömkarriär? Författare, miljökommunikatör med inriktning hållbart mode samt skapa en klädkollektion. Plus typ vara en miljöhjälte som räddar världen.